Aveți 0 fel(uri) de produs(e) în coș cosvizualizare        

Goji în bucătărie

Fructele goji se cultivă de sute de ani şi cresc pe tufisuri de aproximativ 2 metri înălţime. Recoltarea se face în perioada iulie-octombrie, prin scuturarea tufişurilor- nu se ating cu mâna pentru a nu-şi pierde culoarea.

Fructele goji se pot mânca proaspete sau uscate, în amestecuri, preparate şi băuturi (suc sau ceai). Sucul de goji obţinut prin extragere la rece este alternativa sănătoasă la fierberea fructelor în ceai, deoarece conservă maximul de proprietăţi benefice.

Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g, dar se poate consuma oricât fără efecte negative. Reduce nivelul glicemiei şi al colesterolului şi protejează sănătatea stomacului.

Efectele folosirii acestui fruct se simt cel mai bine prin consum proaspăt sau uscat, fără prelucrarea termică aferentă gătitului. Se spune că un pumn de fructe consumat dimineaţa asigurã o bunã dispoziţie pentru restul zilei.

Pentru diversificare, goji se poate adăuga în iaurtul cu cereale. O altă reţetă sănătoasă este salata de goji cu felii de mere, nuci, seminţe de pin şi de floarea –soarelui, alături de alte fructe preferate. Această compoziţie poate fi trecută prin blender şi pasta rezultată se poate transforma –prin congelare- într-o îngheţată delicioasă.

Este recomandată folosirea fructelor goji de către femei, mai ales pentru evitarea greţurilor în primele 3 luni de sarcină şi pentru diminuarea efectelor menopauzei. Femeile din China consumă supa de gaină preparată cu legume şi fructe uscate de goji după fiecare perioadă de menstruaţie. Se pare că această reţetă face minuni pentru menţinerea unui aspect frumos şi tânăr.

Fructele proaspete sau uscate se pot adăuga în compoziţia diverselor preparate culinare, în funcţie de gusturi şi de imaginaţie.

Este important de reţinut că ele nu fac minuni prin simplul consum, ci alături de un stil de viaţă adecvat, ce include o dietă cu multe crudităţi, apă şi aer curate, precum şi mişcare frecventă.

Este al doilea in lume ca continut de vitamina C, contine mai mult beta caroten ca morcovii si mai mult fier decit o friptura dar este bogat in vitamina B si altele.
Este cel mai eficient antioxidant – consumul a numai 2o grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti!!

De fapt contine toate elementele necesare si benefice pentru corpul uman.

Datorita acestor componente goji ajuta la prevenirea si tratarea mai multor afectiuni, intareste sistemul imunitar, ajuta la prevenirea inbatrinirii organismului, este un tonofiant general al corpului uman.

Fructele goji comercializate de noi sunt provin din regiunea muntoasa din Tibet, sunt crescute organic, nu contin pesticide, sunt culese si sortate manual, uscate la soare.
Ambalajul special asigura pastrarea proprietatii lor timp de 3 ani.

quot_bg

Conform unei carti de medicina editat in timpul Dinastiei Ming (1368-1644 D.C) “consumul zilnic de goji reguleaza fluxul energiei vitale, intareste psihicul si asigura longevitate”